DOM ZA STARE ZLATNO SRCE

Socijalna zaštita

Dom Zlatno srce se nalazi u mirnom okruženju, u blizini parka, Doma zdravlja, pošte, banke, autobuske stanice i ostalih za svakodnevni život važnih objekata.

Cilj našeg postojanja je pružanje kvalitetnih usluga smeštaja, ishrane, nege, higijene, medicinskih usluga, osmišljavanja društvenog života – kako bismo olakšali i učinili lepšim život starijim osobama i njihovim porodicama.

Naš zadatak je da korisnicima Doma pomognemo u svakodnevnom životu, da učestvuju u planiranju sopstvenog vremena, da izaberu sadržaje u kojima će uživati i da svoje vreme posvete bavljenju omiljenim aktivnostima.

Kada nisu u sobama, naši korisnici mogu da se opuste u prostranom dnevnom boravku i uživaju u razgovoru, gledanju televizije, slušanju muzike ili igranju šaha. Maksimalnu bezbednost svim stanarima garantuje najsavremeniji sistem video nadzora koji pokriva sve sobe i prostorije namenjene boravku korisnika doma, kao i sistem protivpožarne i gromobranske zaštite. Takođe, objekat poseduje sistem etažnog grejanja.

Društveni život u domu Zlatno Srce je organizovan kroz razne zajedničke aktivnosti: šah, igre sa kartama, pravljenje panoa, crtanje, književne večeri…, kao i razne proslave: rođendani, slave i sl. Našim korisnicima je na raspolaganju i prelepo uređeno dvorište sa letnjikovcem u kome mogu da uživaju u šetnji i boravku na svežem vazduhu.

PROSTOR OSMIŠLJEN ZA DNEVNI BORAVAK

Mesto za opuštanje, druženje, gledanje televizije, slušanje muzike, čitanje omiljenih knjiga, prelistavanje novina… ili nadmetanje u društvenim igrama. Praznično – kao kod kuće…

Atmosfera i osećaj kao da ste u sopstvenom domu, sa porodicom i prijateljima.